vrijdag 26 juli 2013

Confession of Murder / Nae-ga sal-in-beom-i-da (2012)

Land: Zuid-Korea
Regie: Jeong Byeong-gil
Cast: Jeong Jae-yeong, Park Shi-hoo, Jeong Hae-gyun, e.a.



 

Vijftien jaar na zijn brute moorden publiceert seriemoordenaar Lee (Park Shi-hoo) een (bestseller) boek waarin hij al zijn gruwelijkheden uitgebreid aan het volk toont. Aangezien de verjaringstermijn erop zit kan hij niet berecht worden. De rechercheur van dienst toentertijd (Jeong Jae-yeong) heeft nog een appeltje met Lee te schillen. Hij doet er alles aan om de moordenaar alsnog achter tralies te krijgen. Als de familie van de slachtoffers zich er stiekem ook mee gaan bemoeien, zijn de rapen gaar.

Confession of Murder sleept de kijker meteen vol de actie in. Na een wat donkere en hectische achtervolging verschuift de nadruk meer op de vertelling van dit slim bedachte verhaal. Dat wil echter niet zeggen dat het dan gedaan is met de actie. Er zijn in de rolprent nog voldoende momenten gereserveerd voor wilde gevechten en spectaculaire achtervolgingen.

Alles in deze film is prachtig in beeld gebracht. Innovatieve cameraperspectieven en schitterende belichting zorgen voor een adembenemend effect. Dat soms overduidelijk gebruik is gemaakt van een zogenaamd green screen doet niets af aan de stoere auto achtervolgingen.

Confession of Murder is een interessante film, voornamelijk door het boeiende verhaal. Er zitten voldoende plot twists in, al wordt het aan het einde een tikkeltje voorspelbaar. Desalniettemin is dit werk van regisseur Jeong Byeong-gil een topper in het genre.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten