vrijdag 19 juli 2013

My Sassy Girl / Yeopgijeogin geunyeo (2001)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kwak Jae-young
Cast: Gianna Jun, Cha Tae-hyun, e.a.



Kyun-woo (Cha Tae-hyun) ontfermt zich over een stomdronken vrouw (Gianna Jun) in de metro. Hij neemt haar mee naar een motel waar zij haar roes uit kan slapen. Onverwachts brengt de dame Kyun-woo in de problemen. Als ze elkaar de volgende dag weer ontmoeten, is dit het begin van een opvallend samenzijn. Hoewel de vrouw hem het leven vaak onmogelijk maakt, blijft hij toch met haar verbonden.

My Sassy Girl is een romantische komedie van het hoogste kaliber. Zo worden momenten waar een lach niet onderdrukt kan worden afgewisseld met ontroerende scènes. Niet elke grap komt even hard aan, mede doordat deze soms begeleid worden met enigszins clowneske muziek en lelijk gemonteerde effecten. Dit stoort echter niet voldoende om je er aan te ergen. Gelukkig is de rest van de muziek mooi en past deze precies bij het moment.

De chemie tussen Jun en Cha spat van het beeld af. De oplettende Kane & Butler Reviews lezer heeft ongetwijfeld opgemerkt dat Jun ook de hoofdrol speelde in Il Mare, tot nu toe nog de enige rolprent die kan pronken met een vijf sterren status. Dat kan geen toeval zijn. Ook hier is de Aziatische schone weer fenomenaal. Geen enkele emotie is haar vreemd en dat laat ze zien ook.

My Sassy Girl is pure liefde, maar in vreemde en eigenwijze vorm. Vanaf de eerste minuut wil je zien hoe het verhaal zich zal gaan ontwikkelen. Dat de film gedeeltelijk gebaseerd is op werkelijke feiten, maakt het allemaal nog net iets mooier.



Waardering: 4,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten