vrijdag 19 april 2013

A Brand New Life / Yeo-haeng-ja (2009)

Land: Zuid-Korea
Regie: Ounie Lecomte
Cast: Kim Sae-ron, Park Do-yeon, Ko Ah-sung, Park Myeong-shin e.a.


Het jonge meisje Jinhee (Kim Sae-ron) wordt door haar vader naar een weeshuis gebracht. Ze is er echter van overtuigd dat hij haar ook weer komt ophalen. Als potentiële adoptieouders naar het weeshuis komen om kennis te maken met de kinderen, weigert Jinhee mee te werken. Naarmate de tijd vordert begint ze echter de hoop te verliezen en lijkt adoptie de enige uitweg.

A Brand New Life is losjes gebaseerd op het leven van de regisseuse Ounie Lecomte. Deze ervaringsdeskundige weet als geen ander wat er in de kleine Jinhee om gaat. De taak om de film dus zo authentiek mogelijk te doen laten aanvoelen lijkt haar op het lijf geschreven. Lecomte is hier dan ook met vlag en wimpel in geslaagd.

De gehele veelal jonge cast levert uitstekend werk. Toch zijn alle schijnwerpers gericht op de onschuldig ogende hoofdrolspeelster Kim Sae-ron. Dit slechts negenjarige supertalent zet hier een ware prachtrol neer. Het is ongelofelijk hoe zij zich op zo’n jonge leeftijd al kan inleven in het karakter. Alle emoties toont ze op natuurlijke wijze en vaak spreekt haar gezicht al boekdelen. Een nieuwe ster lijkt geboren.

De nieuwbakken wees weet de kijker snel voor zich te winnen. Je wilt het beste voor de kleine Jinhee, maar is dat een nieuwe familie of het leven in het weeshuis met ijdele hoop op de terugkeer van haar vader? Het feit dat je zo meeleeft met het karakter spreekt in het voordeel van de filmmaker.

A Brand New Life heeft alles in zich om een topfilm genoemd te worden. Goed camerawerk, meer dan uitstekende acteerprestaties en een briljante nieuwe ster maken deze film een must watch voor iedere (Aziatische) filmliefhebber.


Waardering: 4,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten