vrijdag 7 oktober 2022

I Missed You / Wo mei yu tan na chang lien ai (2021)

Land: Taiwan
Regie: Hsu Chih-Yen, Mag Hsu
Cast: Eve Ai, Chris Wu, Fu Meng Bo e.a.

 

De 33-jarige Kuo Chin Chin (Eve Ai) heeft al vijf jaar lang twee personen op de blokkeerlijst van haar Facebook staan: Shu-wei (Fu Meng Bo), een oude vlam bij wie ze in de friendzone terecht is gekomen en Chih-yang, een zelfbenoemde liefdesexpert. Om de twee mannen te vergeten stort ze zich volledig op haar werk, maar nadat ze lang genoeg boos is geweest ontstaat er toch weer een kans om de twee mannen weer in haar leven binnen te laten.

Het Taiwanese ‘I Missed You’ is een drama dat van vaak van het heden naar het verleden springt. Deze hak op de tak aanpak zorgt vooral in het begin voor een tamelijk rommelig gevoel. Ook de onderlinge relaties tussen de personages vergt extra aandacht, omdat de film de kijker vooral laat gissen hoe de vork nu werkelijk in de steel zit.

Door het chaotische karakter van de film is het lastig om ook maar iets voor de hoofdrolspelers te voelen. Pas laat in de film, wanneer de focus wat meer gevonden wordt, komen de personages wat meer tot leven. De aanloop mag dan niet optimaal en wat aan de lange kant zijn, maar het levert wel een emotioneel einde als welkomend resultaat.

Hoofdrolspeelster Eve Ai, in het dagelijks leven zangeres, weet met ‘I Missed You’ een degelijk debuut neer te zetten en weet de boodschap vergeving, kansen pakken en het leven in het moment aardig neer te zetten. De rolprent weet zich na een slordig begin enigszins te herpakken, maar echt excelleren doet het nooit. 


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten