vrijdag 14 oktober 2022

Lang Tong (2014)

Land: Singapore
Regie: Sam Loh
Cast: William Lawandi, Angeline Yap, Vivienne Tseng, Esther Goh, Alan Tan e.a.


De notoire vreemdganger en oplichter Zack (William Lawandi) denkt er fijntjes bij te zitten als hij in het bed van zijn vriendin Li Ling (Vivienne Tseng) ligt. Als de vrouw van huis is duikt Zack echter net zo makkelijk in het bed van haar in huis wonende zus Li Er (Angeline Yap). De jongeren zus plant echter een plan om haar zus te vermoorden en vraagt Zack om hulp.

Controversieel. Zo werd deze Singaporese film in haar thuisland omschreven, vooral door de vele naakt- en seksscènes die de film rijk is. Dat ondervond hoofdrolspeelster Yap ook, die na de eerste trailer vooral via internet lastig gevallen werd om haar expliciete scènes. Dat de film de randen van het in Singapore toelaatbare opzoekt, valt regisseur Loh te prijzen.


Dat de rolprent tracht de grenzen op te zoeken, betekent echter nog niet dat de film ook geslaagd is. Loh, die duidelijk geïnspireerd werd door Fruit Chan’s ‘Dumplings’, fixeert zich duidelijk te veel op het in beeld brengen van de vrijpartijen in plaats van te sleutelen aan het plot. De rolprent grossiert in plotgaten en lijkt de kantjes van het verhaal er duidelijk vanaf te lopen. De film is daarnaast extreem voorspelbaar en voelt door haar repetitieve karakter zelfs met 83 minuten nog aan de lange kant.

‘Lang Tong’ lijkt vooral gemaakt te zijn om te shockeren en slaat kwalitatief gezien de plank flink mis. Werkelijk alles is ondermaats aan de film. Van het narratief tot aan het camerawerk en van het acteerwerk tot aan de productiedesign. Tel daar de matige dub nog bij en je hebt een recept voor mislukking. De film is het tegenovergestelde van de letterlijke titel (goeie soep, red.) van de film:  redelijk smakeloos. 

 

Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten