vrijdag 28 oktober 2022

The Chaser / Chugyeogja (2008)

Land: Zuid-Korea
Regie: Na Hong-jin
Cast: Kim Yoon-seok, Ha Jung-woo, Seo Young-hee, Kon Bon-woong e.a.

Ooit was Joong-ho (Kim Yoon-seok) een rechercheur, maar de vervallen politieagent verdient z’n geld tegenwoordig als pooier. Keihard is die voor z’n vrouwen, maar wanneer hij merkt dat steeds meer dames verdwijnen gaat hij op onderzoek uit. Als ook zijn laatste prostituee Mi-jin (Seo Young-hee) verdwijnt heeft hij de mogelijke verdachte al snel op het spoor, maar echt bewijs en de precieze locatie van de mogelijke seriemoordenaar vinden is makkelijker gezegd dan gedaan.

Het Koreaanse ‘The Chaser’ is het debuut van regisseur Na Hong-jin. De film is gebaseerd op de vreselijke moorden van seriemoordenaar Yoo Young-chul tussen november 2003 en juli 2004. De film werd een daverend succes in eigen land en ver buiten de landsgrenzen en lanceerde Na’s carrière als een van Zuid-Korea’s beste regisseurs van deze tijd.

De film doet z’n naam eer aan door een geweldig kat-en-muisspel neer te zetten waarin het jagen zich niet alleen in hectische achtervolgingen manifesteert, maar ook in het nodige speurwerk met een race tegen de klok als grootste suspense tool. Het duurt niet lang voordat alle kaarten open en bloot op tafel liggen, maar de film weet de kijker toch op imponerende manier vast te houden en niet meer los te laten.

‘The Chaser’ is een fabelachtige thriller waar dat zowel spannend als gruwelijk is en tegelijkertijd heel komisch uit de hoek kan komen. Kim Yoon-seok zet een geweldige rol neer van een behoorlijk abject persoon, dat heel diep van binnen toch over een hart lijkt te beschikken. Met zijn rauwe en akelig echte sfeer in hartje Seoel, maakt ‘The Chaser’ een debuutfilm om van te smullen!


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten