vrijdag 2 februari 2018

Hit the Night / Bamchigi (2017)

Land: Zuid-Korea
Regie: Jeong Ga-young
Cast: Jeong Ga-young, Park Jong-hwan, Hyung Seul-woo

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/02/hit-night-bamchigi-2017.html

Onder het mom van research voor haar nieuwe script, nodigt de jonge filmmaakster Ga-young (Jeong Ga-young) Jin-hyeok (Park Jong-hwan) uit en bombardeert hem met de meest intieme vragen die je maar kan bedenken. Enigszins verrast door de directheid van de interviewster geeft hij naar eerlijkheid antwoord. Hoe meer alcohol er vloeit, hoe dieper de twee in gesprek raken. Langzaam maar zeker blijkt Ga-young meer te willen dan inspiratie voor haar film.

Dat een film niet bijzonder veel nodig heeft, bewijst het Koreaanse ‘Hit the Night’. Er is slechts ruimte voor drie personages, waarvan de derde persoon pas in het slot van de film op beeld verschijnt en ook op het aantal locaties lijkt effectief gebudgetteerd. Dat de talentvolle regisseuse Jeong Ga-young, net als in haar debuutfilm ‘Bitch on the Beach’ uit 2016, zowel de regie als hoofdrol op zich neemt, is typerend voor dit intieme drama.

De rolprent kan het beste omschreven worden als een op film vastgelegd tweegesprek waarin de alcohol als glijmiddel voor de persoonlijke gesprekstof fungeert. Zoals je mag verwachten van een film dat erg afhankelijk is van de dialogen, is het tempo behoorlijk laag. Saai wordt het echter geen minuut, met name door de brutale vragen en de bijzondere dynamiek tussen de twee waanzinnig goed spelende drinkmaatjes.

Dat de film niet vervalt in ordinaire prietpraat is geheel toe te schrijven aan de in het kwadraat multitaskende Jeong, die ook nog eens verantwoordelijk is voor het script. De nacht kent een heel natuurlijk verloop en lijkt zo uit het leven van een willekeurige Koreaanse twintiger gegrepen. ‘Hit the Night’ is een prachtige ode aan de alledaagsheid van het verleidingsspel.


Waardering: 4,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten