vrijdag 24 november 2017

Lu Over the Wall / Yoake Tsugeru Lu no Uta (2017)

Land: Japan
Regie: Yuasa Masaaki
Cast: Tani Kanon, Shimoda Shota, Emoto Akira, Kotobuki Minako, Shinohara Shinichi, Saito Soma e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/11/lu-over-wall-yoake-tsugeru-lu-no-uta.html


Na de scheiding van zijn ouders verhuist de middelbare scholier Kai naar een klein vissersdorpje waar hij met zijn vader en opa woont. Het enige waar hij voldoening uithaalt is het uploaden van zijn zelf geschreven muziek. Met enige tegenzin gaat hij in op de uitnodiging van zijn twee beste vrienden om een bandje te vormen. Ze oefenen op Merfolk Island, een plek waar ze de kleine Lu ontmoeten. Lu, een muzikale zeemeermin, weet met haar aparte stem en aanstekelijke danspasjes de harten van de bandleden al snel te stelen. De conservatieve mensen in het dorp zijn echter minder dol op het zeemeerminnenvolk uit de fabelen. Als het dorp in gevaar is, lijkt de hulp van Lu toch broodnodig.

‘Lu Over the Wall’ is een Japanse animatiefilm in een herkenbare stijl, maar weet visueel slechts bij vlagen te imponeren. Niet zo zeer wat betreft de achtergronden, die zien er immers keurig uit, maar vooral de personage-animaties en hun gezichtsuitdrukkingen wijken regelmatig in negatieve zin af. Smaken verschillen, laten we maar zeggen.

Toch zijn het ook de personages die de film interessant genoeg maken en met name de titulaire Lu steelt zo nu en dan de show. Vooral bij de muzikale scenes zorgt ze voor de nodige energie en ook de chemie met de over het algemeen sombere Kai is zeker aanwezig. Ook de bijrollen zorgen meermaals voor een luchtige lach.

‘Lu Over the Wall’ is een aardige animatiefilm die vooral makkelijk wegkijkt. Dat de rolprent niet kan tippen aan Japan’s bekendste anime’s is geen probleem. De lat ligt immers gigantisch hoog. Toch weet de speelse Lu genoeg leuks te bieden die zowel nieuwkomers als ervaren anime fans een leuke tijd bezorgt.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten