vrijdag 3 november 2017

Bluebeard / Heabing (2017)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Sooyoun
Cast: Cho Jin-woong, Kim Dae-myung, Shin Gu e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/11/bluebeard-heabing-2017.html

Na zijn scheiding en mislukte onderneming gaat doctor Seung-hoon (Cho Jin-woong) door een roerige periode. Hij weet een baan te vinden in een ziekenhuisje net buiten Seoul dat gerund wordt door een bevriende arts en woont in een krakkemikkig studio-appartementje.Wanneer de vader van zijn huisbaas, die op de begane grond van hun appartementencomplex een slagerij bezitten, onder invloed van medicatie een gruwelijke moord lijkt te bekennen, ziet Seung-hoon in hem en diens zoon een seriemoordenaar die de regio al langer in haar greep houdt.

De op het eerste gezicht sfeervolle Koreaanse thriller ‘Bluebeard’ is een film met twee gezichten. Aan de ene kant kent de rolprent een prima spanningsopbouw waarin de sporen van een mogelijke seriemoordenaar al snel zichtbaar gemaakt worden. In het tweede bedrijf loopt de film echter een bekende val in waardoor de clou van het verhaal zich eveneens vlot laat raden.

De film ziet er keurig uit en ook aan de prestaties van de acteurs valt eigenlijk weinig op te merken. Het probleem ligt puur bij de ontwikkeling van het verhaal en de manier waarom het de kijker op het verkeerde been probeert te zetten. In een tijd waarin filmmakers uiterst innovatief zijn in het overbrengen van spannende fictie, blijft ‘Bluebeard’ ver achter.

Voor hen die minder bekend zijn in het seriemoordenaars genre of gewoon zin hebben in een thriller is ‘Bluebeard’ niet eens een slechte keuze. De film maakt de grote verwachtingen simpelweg niet waar. Door de grote concurrentie in de Koreaanse cinema is dat al snel funest. Temper de verwachtingen en ‘Bluebeard’ kan toch nog voor een leuke avond zorgen.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten