vrijdag 10 november 2017

On the Beach at Night Alone / Bamui haebyeonaeseo honja (2017)

Land: Zuid-Korea
Regie: Hong Sang-soo
Cast: Kim Min-hee, Seo Young-hwa, Kwon Hae-hyo, Jung Jae-young e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/11/on-beach-at-night-alone-bamui.html

Na een affaire met een getrouwde man neemt de gevierde actrice Young-hee (Kim Min-hee) een pauze en reist ze naar Duitsland waar ze een oude vriendin ontmoet. Hardop denkt ze na over haar relatie en vraagt ze zich af of de man in kwestie haar net zo mist als zij hem en of hij haar wel echt zal volgen. Eenmaal terug in Korea blijft de affaire in haar hoofd rondspoken.

Zelfs met een flinterdun verhaal heeft de meester der alledaagsheid, Hong Sang-soo, genoeg om een fascinerende film neer te zetten. De inmiddels door schandalen omvangen filmmaker lijkt het dit keer wel erg dichtbij huis te houden, aangezien de getrouwde regisseur er geen geheim van maakt een relatie met uitgerekend hoofdrolspeelster Kim Min-hee aan te zijn gegaan. Dat de twee ook op privégebied het goed met elkaar kunnen vinden komt niet geheel als een verrassing, aangezien een duidelijke chemie tussen de twee op het witte doek waarneembaar is.

Zoals de laatste jaren steevast het recept is probeert Hong ook in zijn negentiende speelfilm de betekenis van liefde op een ongrijpbare manier neer te zetten. Met een bijna willekeurige selectie van situaties weet de uiterst charmante, en soms uit haar slof schietende, fantastisch naturel acterende Kim de kijker bij de les te houden. Al zal iedereen enigszins opkijken wanneer de aftiteling plots het beeld vult.

‘On the Beach at Night Alone’ is zonder enige twijfel een film die past in de Hong Sang-soo traditie. Zijn onmiskenbare minimale, haast statische stijl, plot en thema’s weten ook dit keer te boeien. Hoogtepunt is echter Kim Min-hee, die voor haar rol als Young-hee in Berlijn eerder dit jaar beloond werd met de felbegeerde Zilveren Beer voor beste actrice.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten