vrijdag 1 december 2017

Mon Mon Mon Monsters / Baogao, laoshi! guai, guai, guai, guaiwu (2017)

Land: Taiwan
Regie: Giddens Ko
Cast: Teng Yu-Kai, Kent Tsai, Lin Pei-hsin, Eugenie Liu e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/12/mon-mon-mon-monsters-baogao-laoshi-guai.html

Lin Shu-wei (Teng Yu-Kai) is de slimste jongen van de klas, maar wordt ook bij grote regelmaat gepest. Als hij onterecht wordt beschuldigd van het stelen van het klassenbudget, moet hij voor straf met drie pestkoppen uit de klas, onder leiding van de licht psychotische Jen-hao (Kent Tsai), vrijwilligerswerk doen in een pauper-achtig appartementencomplex. Terwijl de groep hun werk uitoefent komen ze een in aanraking met een mensenetend, vrouwelijk monster (Lin Pei-hsin). De vier jongens weten het schepsel te vangen en houden haar vastgebonden en al in de kelder van hun school. Het monster krijgt het fysiek flink te verduren, waardoor Lin zich genoodzaakt voelt om het voor haar op te nemen. Wanneer de zus van het monster (Eugenie Liu) weet krijgt van haar gevangenschap, begint een bloederige tocht naar wraak.

De van internetnovelist tot regisseur omgetoverde Giddens Ko, wist in 2011 vriend en vijand te verrassen met zijn ongekend succesvolle speelfilmdebuut ‘You Are the Apple of My Eye’. Hoewel hij als schrijver een stuk actiever is, is ‘Mon Mon Mon Monsters’ pas z’n tweede regieklus. Geen nostalgische en romantische kijk op de filmmaker’s eigen schooltijd, maar Ko duikt dit keer het horrorgenre in.

De Scooby-Doo-achtige titel van de rolprent verraadt het comedy-element in deze uitstekend uitziende horrorfilm. Mooie plaatjes zorgen echter niet altijd voor het juiste effect; de film is slechts bij vlagen echt spannend te noemen. Het zijn vooral de bloederige scenes die het etiket horror rechtvaardigen.

Regisseur Ko doet weinig moeite om zijn punt subtiel duidelijk te maken: de echte monsters zijn niet zozeer de gemuteerde wezens, maar de uiterst slechte scholieren. Het verder weinig bezielende verhaal maakt van het Taiwanese ‘Mon Mon Mon Monsters’ puur een visueel spektakel en bij lange na niet een vergelijkbare monsterhit waarmee de filmmaker zes jaar geleden zijn roem vergaarde.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten