vrijdag 8 april 2022

Till We Meet Again / Yue lao (2021)

Land: Taiwan
Regie: Giddens Ko
Cast: Kai Ko, Gingle Wang, Vivian Sung e.a.

Wanneer Alan (Kai Ko) dodelijk door de bliksem wordt getroffen, komt hij in een bureaucratische onderwereld terecht, waar de overleden zielen snel weer moeten worden gereïncarneerd. Als wat is volledig afhankelijk van hoe je je in je vorige leven gedragen hebt. Alan’s, wiens geheugen door de blikseminslag ook nog eens verloren is gegaan, vooruitzicht is niet al te best. Volgens de wetten van de onderwereld moet hij reïncarneren als slak. De enige manier om dit te voorkomen is als hij in training gaat om een liefdesgod te worden. Samen met Pinky (Gingle Wang) moet hij singles op aarde aan een zielsverwant helpen. Alles gaat gesmeerd tot hij zijn eigen liefde van z’n leven weer ontmoet en zijn herinneringen weer terugkomen.

De verhalen van Giddens Ko, ook wel bekend onder zijn schrijvers pseudoniem Nine Knives, zijn al meerdere malen omgetoverd tot films, waarvan twee door hemzelf. Met ‘Till We Meet Again’ verruilt hij opnieuw de bureaustoel voor de regisseursstoel en met succes.

‘Till We Meet Again’ is een bitterzoet romantisch drama in een fraai gestileerde fantasiesetting. De film gaat zelfs een stapje verder en weeft ook nog eens flarden van horror en comedy in een bij vlagen bijzonder emotionele rollercoaster. De film is zo ambitieus dat het brute subplot eigenlijk meer in de weg zit dan dat het wat toevoegt. Het snelle tempo en de fraaie vormgeving houden de kijker echter meer dan voldoende aan het scherm gekluisterd.

Giddens Ko’s handtekening is duidelijk zichtbaar en zijn reünie met hoofdrolspeler Kai Ko, met wie hij eerder uiterst succesvol samenwerkten in de box office hit ‘You Are the Apple of My Eye’, bevat evenveel chemie als bij hun gezamenlijke debuut. Na een wat mindere tweede prent heeft Giddens Ko de (rode) touwtjes weer strak in handen en is hij volledig terug in z’n element.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten