vrijdag 1 april 2022

Love in a Puff / Chi Ming yi Chun Kiu (2010)

Land: Hongkong
Regie: Pang Ho-cheung
Cast: Shawn Yue, Miriam Yeung, Vincent Kok, Jo Kuk e.a.

Om het vele roken aan banden te leggen, neemt de regering van Hongkong een wet aan waarin roken in zowel binnen- als in publieke buitenlocaties verboden wordt. Slechts een enkele plek wordt nog ontzien, waar verschillende paffers zich dan ook graag verzamelen om samen een peuk aan te steken. Een flirterige rookbijeenkomst stookt het vuurtje aan tussen Jimmy (Shawn Yue) en Cherie (Miriam Yeung), wiens beider liefdesleven niet geheel vlekkeloos verloopt.

Je kunt haast geen film aanzetten of er wordt veelvuldig in gerookt. De Hongkongse romcom ‘Love in a Puff’ gaat zelfs nog een stapje verder en maakt van het uitbundige rookgedrag zelfs een kapstok waar het hele verhaal en opgehangen wordt. Zelfs de titel windt er geen doekjes om, al houdt de originele Chinese titel, dat slechts verwijst naar de namen van de hoofdpersonen, zich nog redelijk op de vlakte.

Regisseur en co-schrijver Pang Ho-cheung heeft zich overduidelijk vermaakt met het maken van deze flirterige romcom. De film zit vol met schuine grappen en seksueel getinte insinuaties zonder dat de rolprent vulgair aanvoelt. In plaats daarvan bewerkstelligt Pang een realistisch beeld van een koppel dat zich duidelijk tot elkaar aangetrokken voelt, maar door hun eigen privé-situaties niet direct te hard van stapel lopen. Yue en Yeung hebben een fraaie chemie dat de film overduidelijk overeind houdt.

‘Love in a Puff’ is een aardige romcom dat zichzelf niet te serieus neemt. Enige kritische noten naar het toch behoorlijk schadelijke roken zijn mijlen ver te zoeken. In plaats daarvan schetst regisseur Pang een beeld voor waarin de sigaret haast een niet weg te denkend middel is om sociale contacten aan te gaan. Cynisch of niet, ‘Love in a Puff’ is net zo gezellig, maar een stuk minder schadelijk dan de honderden sigaretten op beeld.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten