vrijdag 30 juli 2021

John Denver Trending (2019)

Land: Filipijnen
Regie: Arden Rod Condez
Cast: Jansen Magpusao, Meryll Soriano e.a.

Tijdens het oefenen van hun danspasjes krijgen John Denver (Jansen Magpusao) en zijn klasgenoten ruzie, terwijl de camera van hun Facebook-live sessie doordraait. Na de stoeipartij blijkt een van de scholieren zijn iPad kwijt te zijn geraakt. Al snel wordt de arme John Denver als dader aangewezen, maar bewijs blijft uit. Via social media wordt de heksenjacht op de tiener alleen maar groter. Wat John Denver en diens moeder (Meryll Soriano) ook proberen, de online gekte kent geen grenzen.

‘John Denver Trending’ is een Filipijns drama die perfect past in de tijdsgeest, met camera’s binnen ieders handbereik en social media als machtig medium voor fake news. De gevolgen zijn vaak niet te bevatten, helemaal als mensen voor eigen rechter denken te kunnen spelen. ‘John Denver Trending’ is een perfect voorbeeld hoe gevaarlijk online pesten is en zou niet misstaan als verplichte kost in menig scholenprogramma.

De boodschap van de debuterende regisseur Arden Rod Condez weet goed binnen te komen doordat de rolprent akelig echt aanvoelt. De handheld camera zit dicht op de titulaire John Denver en weet zijn wanhoop en onschuld fantastisch te vangen. Niet zonder hulp van de eveneens debuterende en fantastisch spelende Magpusao. Naast alle beginnende talenten staat de ervaren en prijswinnende Meryll Soriano, die net als haar jonge co-speler imponeert als moeder die vecht tegen alles en iedereen die zich onterecht tegen haar zoon lijkt te keren.

Urgent en aangrijpend; zo kan ‘John Denver Trending’ het best omschreven worden. De film lijkt uit het Filipijnse leven te zijn gegrepen, maar heeft een uiterst universeel thema en onderwerp dat de kern van de film zich overal af zou kunnen spelen. Zowel voor Condez als Magpusao lijkt een mooie toekomst in het vooruitschiet te liggen.

 

 Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten