vrijdag 11 juni 2021

Sweet & Sour / Saekom dalkom (2021)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Gye-byeok
Cast: Chae Soo-bin, Jang Ki-yong, Lee Woo-je, Krystal Jung e.a.

De geel uitslaande Jang-hyeok Lee Woo-je) ligt met hepatitis B in het ziekenhuis waar hij met liefde wordt verzorgd door de knappe zuster Da-eun (Chae Soo-bin). De aan overgewicht lijdende Jang-hyeok kan zijn ogen niet van haar af houden en als hij signalen ontvangt dat ook zij wellicht meer wil, raakt zijn hoofd op hol en is hij vast besloten om af te vallen. Eenmaal uit het ziekenhuis en samenwonend met Da-eun krijgt Jang-hyeok de kans om tijdelijk bij een groot architectenbureau aan de slag te gaan. Samen met Bo-young (Krystal Jung) gaat hij de strijd aan om die ene vaste plek. De spanning loopt zowel op kantoor als thuis hoog op.

‘Sweet & Sour’ is een rom-com drama waarin een jong koppel moet omgaan met de harde realiteit van lange werkuren en het competitieve karakter van de Koreaanse arbeidsmarkt. Niet alleen voor hun eigen carrière, maar vooral ook voor hun gelukkig samenzijn. Prille Koreaanse stelletjes zullen ongetwijfeld met enige herkenbaarheid dit ietwat aangezette drama aanschouwen, terwijl in Nederland dit een veelal ver van mijn bed show lijkt te zijn.

Lang lijkt de film een voorspelbaar pad te bewandelen waarin de zoete relatie langzaam maar zeker verzuurd, maar regisseur heeft een gigantische plotwending voor het laatst bewaard dat een geheel andere kijk op de film met zich mee brengt. Een interessante toevoeging die aan het eind toch nog wel wat vragen onbeantwoord laat.

‘Sweet & Sour’ is een vermakelijke romcom dat hier wellicht minder realistisch overkomt dan in Korea het geval is. Vooral het begin en einde zijn interessant, terwijl het grote middenstuk wat aan creativiteit te wensen overlaat.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten