vrijdag 7 augustus 2020

A Sun / Yang guang pu zhao (2019)

Land: Taiwan
Regie: Chung Mong-hong
Cast: Wu Chen-ho, Chen Yi-wen, Samantha Ko, Liu Kuan-ting, Hsu Kuang-han, Apple Wu e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/08/a-sun-yang-guang-pu-zhao-2019.html
Door een volledig uit de hand gelopen ruzie belandt A-wen’s (Chen Yi-wen) jongste zoon, A-ho (Wu Chen-ho) in de jeugdgevangenis, wat hun toch al kille relatie tot het nulpunt bevriest. A-wen’s oudste zoon, A-hao (Hsu Kuang-han), heeft zijn leven zo lijkt het beter op de rails. Onverwachte incidenten zorgen echter voor ongekende spanningen binnen het gezin en worden de familiebanden andermaal tot op het bot getest.

‘A Sun’ is een Taiwanees familiedrama waarin een middenklasse gezin in een periode van een jaar of vier het nodige krijgt te verduren. In een dikke twee-en-een-half uur vertelt regisseur Chung Mong-hong op imponerende wijze de familietragiek van zowel tijdens als na A-ho’s hechtenis, met alle emotionele bagage van dien.

Van de spectaculaire openingsscène tot de laatste twist blijft de film, ondanks haar vrij lange speelduur, boeien. De prachtige kijk door de lens biedt ruimte aan alle personages om het beste uit henzelf te halen en diens innerlijke motieven te verkennen. De stuk voor stuk sterk spelende cast zijn gezegend met een script waarin zij mogen en kúnnen floreren.

‘A Sun’ is een dijk van een film die elke minuut waard is. Chung Mong-hong weet een grauwe, maar realistisch portret te maken van een familie dat plotsklaps om moet weten te gaan met verlies, trauma’s en spoken uit het verleden.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten