vrijdag 21 augustus 2020

Silent Witness / Quan min mu ji (2013)

Land: China
Regie: Fei Xing
Cast: Sun Honglei, Aaron Kwok, Yu Nan, Deng Jiajia, Zhao Lixin e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/08/silent-witness-quan-min-mu-ji-2013.html
Lin Mengmeng (Deng Jiajia), dochter van de steenrijke Lin Tai (Sun Honglei) wordt verdacht van de moord op haar toekomstige stiefmoeder. Met het fatale incident op video lijkt een veroordeling slechts een formaliteit, maar haar vader blijft een rotsvast vertrouwen houden in de onschuld van zijn dochter. Ook advocate Zhou Li (Yu Nan) ziet het somber in, totdat de rol van Lin Tai’s trouwe chauffeur onder de loep wordt gehouden.

China staat niet bekend om haar vele rechtbankdrama’s. En al helemaal niet wanneer de film niet de traditionele Chinese leer volgt. ‘Silent Witness’ is zodoende een vreemde eend in de bijt. De rechtszaak, waarbij de waarheid toch niet zo voor de hand blijkt te liggen, wordt door verschillende perspectieven langzaam maar zeker onthuld.

Dat niets is wat het lijkt, komt misschien niet compleet uit de lucht vallen, maar regisseur en tevens scenarioschrijver Fei Xing, weet op een verrassende wijze genoeg en spannende plotwendingen toe te voegen. De vele close-up shots, spannende muziek en puike acteerprestaties maken van ‘Silent Witness’ een intrigerende twee uur.

Het meeslepende ‘Silent Witness’ is een rechtbankdrama vol verrassingen. Telkens wanneer je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, verschuift het perspectief om direct een ander ligt over de situatie te schijnen. En dat verveelt nimmer.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten