vrijdag 28 augustus 2020

Peninsula / Bando (2020)

Land: Zuid-Korea
Regie: Yeon Sang-ho
Cast: Gang Dong-won, Lee Jung-hyun, Kim Do-yoon, Koo kyo-hwan, Kim Min-jae, Kwon Hae-hyo, Lee Re, Lee Ye-won e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/08/peninsula-bando-2020.html
Sinds de zombie-uitbraak vier jaar geleden wordt het volledige Koreaanse schiereiland in een strenge quarantaine gehouden en van het eens zo welvarende Zuid-Korea is niets meer over. Oud militair Jung-seok (Gang Dong-won) krijgt een haast onmogelijke opdracht om een vrachtwagen vol geld vanuit Incheon naar Hongkong te smokkelen. De razende zombies zijn echter niet het enige gevaar in het dystopische en verlaten achtende niemandsland.

In 2016 blies regisseur Yeon Sang-ho vriend en vijand omver met zijn wereldwijde monsterhit ‘Train to Busan’. Nu, vier jaar later, staat hij wederom aan het hoofd van wat geldt als een van de meest langverwachte vervolgen ooit: ‘Peninsula’. Maar kan de film de torenhoge verwachtingen wel waarmaken?

In tegenstelling tot diens illustere voorganger voelt ‘Peninsula’ een stuk minder verfrissend aan. ‘Train to Busan’ zorgde eigenhandig voor een opleving van het in het slop geraakte zombiegenre, door de zombies juist een atypische karakterisering mee te geven. Het nieuwe is er na vier jaar echter wel een beetje van af. Met haar vele spectaculaire actie- en achtervolgingsscènes valt er overigens nog genoeg te halen.

De zombies voelen in ‘Peninsula’ meer als extraatje in plaats van het spreekwoordelijke hoofdgerecht. En dat is jammer. Hoewel Gang Dong-won en de rest van de cast een prima prestatie leveren, wordt toch ook de screen presence van Gong Yoo licht gemist. ‘Peninsula’ is en blijft een puike actiefilm, maar weet desondanks de onrealistisch hoge hype niet volledig waar te maken.


Waardering: 3.5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten