vrijdag 17 januari 2020

The Odd Family: Zombie on Sale / Gimyohan gajok (2019)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Min-jae
Cast: Jung Ga-ram, Park In-hwan, Kim Nam-gil, Jung Jae-young, Lee Soo-kyung, Uhm Ji-won e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/01/the-odd-family-zombie-on-sale-gimyohan.html
Wanneer een illegaal farmaceutisch experiment op mensen de mist ingaat, resulteert dat in de ‘geboorte’ van een heuse zombie (Jung Ga-ram). De wandelende dode overleeft verschillende fatale ontmoetingen met de vreemde en constant-op-geld-uit-zijnde familie Park. Als pater familias Man-deok (Park In-hwan) gebeten wordt door de zombie, wordt van het ergste uitgegaan. Als blijkt dat de beet juist een positieve werking heeft op z’n gezondheid, probeert de familie er massaal een slaatje uit te slaan.

De gigantische wereldhit ‘Train to Busan’ blies medio 2016 volledig nieuw leven in het wat stoffig geraakte zombie-genre. Niet alleen in Korea, maar ook daarbuiten schoten de zombies als bollen uit de grond. Het Koreaanse ‘The Odd Family: Zombie on Sale’ maakt een mooie saluut naar zijn uiterst succesvolle voorganger, maar weet zich als comedy volledig anders in de markt te zetten.

En grappig is het zeker. De film weet over de gehele lengte melig te blijven en houdt zodoende een constant niveau aan. De unieke kijk en aanpassingen op de zogenaamde zombie-conventies  zorgt voor een frisse, en hilarische wind, zonder dat er liters bloed of ander gore aan te pas hoeft te komen. De grimassen van o.a. Park In-hwan en Jung Ga-ram dragen ook zeker hun steentje bij.

Het snelle tempo, opbeurende deuntjes en over-de-top stunts zorgen ervoor dat er altijd wat te beleven valt. De film mist misschien de suspense en de actie die van ‘Train to Busan’ een wereldwijd fenomeen hebben gemaakt, maar de film weet wel net zo te entertainen. En dat is toch waar het eigenlijk allemaal om draait.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten