vrijdag 20 december 2019

Warning: Do Not Play / Amjeon (2019)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Jin-won
Cast: Seo Ye-ji, Jin Seon-kyu, Cha Yub, Kim Bo-ra e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/12/warning-do-not-play-amjeon-2019.html
Beginnende filmregisseuse Mi-Jung (Seo Ye-ji) werkt al een tijdje zonder succes aan een nieuwe horrorfilm en is naarstig opzoek naar inspiratie voor haar script. Via een vriend hoort ze van het bestaan van een door een geest bezeten horrorfilm. Mi-Jung raakt geobsedeerd door de fatale rolprent en wil koste wat het kost de film zien. Wanneer haar zoektocht door de initiële regisseur wordt opgemerkt, maant hij haar tot het staken van haar missie. Mi-Jung geeft echter niet op en met gevaar voor eigen leven moet en zal de film gezien worden.

Films binnen films of films over vaak worstelende filmmakers; een fenomeen dat vooral de laatste jaren goed weet te scoren. Vooral in Zuid-Korea komt dit onderwerp veelvuldig terug. Het onderwerp leent zich uiteraard uitstekend als horrorfilm. Dat dacht regisseur Kim Jin-won ook en zo werd ‘Warning: Do Not Play’ geboren.

De Koreaanse productie begint alleraardigst met een sfeervolle sequentie, waarin Seo Ye-ji’s personage Mi-Jung letterlijk vanuit de bioscoopstoel de kijker in de juiste stemming weet te brengen. Helaas duurt het na deze interessante vier minuten zo’n driekwartier voordat de eerste echt jumpscare van het beeld knalt. Pas in het tweede bedrijf transformeert de film zich langzaam maar zeker van mystery naar gruwelijke horror.

Er schort echter wel meer aan Kim Jin-won’s gruwelfilm. Zo voelen de personages wat emotieloos en oppervlakkig aan en is er het nodige op de acteerprestaties aan te merken. Ook het verhaal weet maar moeilijk te boeien. Alleen op audiovisueel vlak weet de film te overtuigen. Met een alleszeggende titel als ‘Waring: Do Not Play’ bezegeld de film direct haar eigen lot.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten