vrijdag 8 maart 2019

The Drug King / Mayakwang (2018)

Land: Zuid-Korea
Regie: Woo Min-ho
Cast: Song Kang-ho, Jo Jung-suk, Bae Doona e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/03/the-drug-king-mayakwang-2018.html
In het Busan van de jaren 70 stort de relatief onschuldige smokkelaar Lee Doo-sam (Song Kang-ho) zich halsoverkop op de lucratieve en gevaarlijke handel in crank, een bijzonder verslavende harddrug. In een rap tempo maakt hij carrière in de onderwereld en groeit hij uit tot de grootste drugsexporteur van het land. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de nieuwe drugskoning op de radar van Justitie terechtkomt en aan Kim In-goo (Jo Jung-suk), de openbare aanklager van dienst, de taak om Doo-sam achter slot en grendel te krijgen.

Netflix slaat wederom toe met een exclusieve titel uit Zuid-Korea en niemand minder dan Song Kang-ho is dit keer het uithangbord van deze drugsgerelateerde krimi. Hoewel hevig gedramatiseerd grijpt de film terug op de gouden tijd van de drugshandel in en rondom de havenstad Busan. Parallellen met Brian De Palma’s ‘Scarface’ vliegen om de oren.

De grootste troef in dit lange crime-drama is zonder enige twijfel de nooit verzakende Song Kang-ho. De misschien wel beste acteur van het Koreaanse schiereiland van de laatste 20 jaar weet de film compleet compleet naar zijn hand te zetten door zijn attractieve spel als grote, maar onervaren drugskoning en zijn komische elementen zijn een aangename afwisseling in een verder brute film.

Visueel ziet de film er naar behoren uit, maar qua verhaalvertelling loopt niet altijd even soepel. De rolprent is met 138 aan de lange kant en kan zeker niet constant boeien. Bij vlagen voelt de film zelfs wat dof aan. De Koreaanse jaren 70 stijl komt daarentegen goed over. Met dank aan Song weet Woo Min-ho’s ‘The Drug King’ zijn hoofd nog net boven water te houden en hoeven wij zelf niet aan de drugs om de film toch door te komen.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten