vrijdag 15 maart 2019

Endless Loop / Hei an mi gong (2018)

Land: China
Regie: Wen He
Cast: Nie Yuan, Ge Tian, Du Yiheng, Chu Junchen, Luan Yuanhui, Yu Weiwei, Lu Zhuo, Marco Chen Zhen e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/03/endless-loop-hei-mi-gong-2018.html
Om de ellen lange file te vermijden, besluiten buschauffeur Han Shen (Marco Chen Zhen) en zijn inzittenden om een omweg door de bergen te nemen. Hierdoor moeten ze echter wel door een op het oog nauwe tunnel. Minuten gaan voorbij, maar het einde komt maar niet in zicht. Al snel komen ze erachter dat ze in een eindeloze lus rijden waar onder andere ook de tijd zich niet aan de wetten der natuur houdt. Hoe langer de groep zich in de mysterieuze tunnel begeeft, hoe lastiger het wordt om te overleven. Helemaal wanneer zij niet alleen denken te zijn.

Niets is wat het lijkt in deze donkere en claustrofobische Chinese thriller-horror combinatie. Van de allereerste scene tot aan het eind probeert regisseur Wen He de kijker de onverwachte kant in te sturen. Dat lukt de beste man best aardig, al resulteren de vele mini plotwendingen in een mengelmoes van ideeën die lang niet allemaal even origineel aanvoelen.

Desalniettemin gebeurt er genoeg om te blijven kijken en weet de film een relatief hoog tempo door te voeren. De gehele speeltijd is doordrenkt van mysterie en transformeert zichzelf na verloop van tijd in een dromerige sequentie dat een heel nieuw licht op de film schijnt. Ook visueel gezien is er hier een duidelijke scheidslijn aanwezig.

Wat overblijft is een middelmatige, in het begin vrij slordig gemonteerde atmosferische horrorfilm met een aardige cast. Het verhaal is flinterdun en laakt originaliteit. De mysterieuze setting en bij vlagen spannende elementen zijn positieve punten die het rechtvaardigen om Wen He’s regiedebuut een eerlijke kans te bieden.


Waardering: 2.5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten