vrijdag 28 september 2018

Along with the Gods: The Last 49 Days / Shingwahamgge: Ingwa Yeon (2018)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Yong-hwa
Cast: Ha Jung-woo, Ju Ji-hoon, Kim Hyang-gi, Ma Dong-seok, Kim Dong-wook e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/09/along-with-gods-last-49-days.html

Slechts één ziel scheidt het drietal beschermengelen Gang-lim (Ha Jung-woo), Hea Won-maeg (Ju Ji-hoon) en Deok-chun (Kim Hyang-gi) van hun eigen langverwachte reïncarnatie. Terwijl Gang-lim de tegenstribbelende Su-hong (Kim Dong-wook) door de zeven onderwereldse verhoren leidt, worden de andere twee engelen terug naar aarde gestuurd waar ze in contact komen met de huisgod Seong Ju-sin (Ma Dong-seok) die het vergeten verleden van de twee weet en de ware onderlinge relatie van het drietal blootlegt.

Door beiden films tegelijkertijd op te nemen weet het langverwachte vervolg op ‘Along with the Gods: The Two Worlds’, het op-één-na grootste kassucces uit de Koreaanse filmgeschiedenis, slechts na ruim een half jaar de gemoederen opnieuw flink bezig te houden. Om volop van het spektakel te kunnen genieten, zal men wel eerst ruim twee-en-een-half uur in het eerste deel moeten investeren, aangezien de film direct verder gaat waar z’n voorganger ermee op hield.

Net als in deel één schippert ‘Along with the Gods: The Last 49 Days’ tussen de onderwereld en het leven op aarde, maar voegt het een nieuwe dimensie toe. Niet alleen de tegenwoordige tijd wordt belicht, maar het brengt de kijker ook zo’n duizend jaar terug in de tijd om de hoofdpersonages van beide delen nu ook van voldoende achtergrondinformatie te voorzien. Desondanks levert het qua storytelling wel wat in en moet de film het vooral van zijn epische karakter hebben.

De veelheid aan subplots gaat ten koste waar deel één juist floreerde: de hevig geanimeerde helse scenes waarin het lot van van de betrokken keer op keer aan een zijden draadje hangt. Aan de grootsheid van de productie en de geestigheid is gelukkig niets ingeleverd. De altijd welkome aanvulling van Ma Dong-seok aan de toch al grote sterrencast doet hier nog een schepje mee bovenop. ‘Along with the Gods: The Last 49 Days’ dingt wederom mee naar de titel van meest spectaculaire Koreaanse film van het jaar.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten