vrijdag 14 september 2018

Tabloid Truth / Jjirasi: wiheomhan somun (2014)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Kwang-sik
Cast: Kim Kang-woo, Jung Jin-young, Ko Chang-seok, Park Sung-woong, Ko Won-hee, Ahn Sung-ki e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/09/tabloid-truth-jjirasi-wiheomhan-somun_14.html

Nadat talentenmanager Woo-gon (Kim Kang-woo) door zijn bureau wordt ontslagen begint hij voor zichzelf en ontfermt hij zich over zijn recent ontdekte talent Mi-jin (Ko Won-hee). Samen beginnen ze van vooraf aan en al snel werft hij verschillende klussen voor de talentvolle Mi-jin. Aan de vlotte opmars komt snel een einde wanneer een hardnekkige roddel te rondte doet dat de aanstormende actrice het bed deelt met congreslid Nam (Ahn Sung-ki) en de jonge Mi-jin een paar dagen later levenloos in haar appartement wordt aangetroffen. Bevangen door woede gaat Woo-gon opzoek naar de verantwoordelijke voor de roddelpraat én dood van zijn geliefde cliënt.

De entertainment industrie in Zuid-Korea is van een ongekende grootte. Duizenden jonge en vaak naïeve jongens en meiden doen auditie met één en dezelfde droom: beroemd worden. ‘Tabloid Truth’ probeert, in een lange wraakthriller, een licht te schijnen op de keerzijde van de nieuw verwonnen faam.

De film opent vrij aardig en vooral de ontdekking van het levenloze lichaam zorgt voor een goede basis waar de rest van het verhaal op moet teren. De zoektocht naar de waarheid is echter altijd één stap verder buiten bereik en met twee uur strekt het de duur van de film over de max. Toch kent de Koreaanse wraak- c.q. crimethriller wel degelijk zijn momenten, maar weet dit niet consequent vast te houden.

‘Tabloid Truth’ is een chaotische thriller waarin regisseur Kim Kwang-sik misschien wel iets te veel in kwijt wil. Desondanks voelen de personages wat flauw aan en zijn hun beweegredenen lang niet altijd duidelijk. Daar staat tegenover dat de film er bovengemiddeld keurig uitziet en het ambigue einde een interessante kijk op de film biedt. ‘Tabloid Truth’ is als een roddelblad, best vermakelijk maar niet altijd hoogstaand.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten