vrijdag 4 mei 2018

Little Forest / Liteul Poreseuteu (2018)

Land: Zuid-Korea
Regie: Yim Soon-rye
Cast: Kim Tae-ri, Ryu Jun-yeol, Jin Ki-joo, Moon So-ri e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/05/little-forest-liteul-poreseuteu-2018.html Na het mislukte avontuur om in de grote stad een baan te vinden als leraar, keert Hye-won (Kim Tae-ri) terug naar haar plattelandse geboortedorpje waar ze het hectische leven verruilt voor een stuk kalmer bestaan. Eenmaal terug in haar lege rurale huis worden oude, emotionele wonden langzaam weer opengereten. Met behulp van haar dorpse vrienden én de recepten van haar spoorloze moeder past ze zich langzaam maar zeker aan aan haar nieuwe leven ver van het hectische Seoel.

Dat het hypermoderne Zuid-Korea niet alleen maar bestaat uit één of twee grote steden, bewijst het charmante ‘Little Forest’ van regisseuse Yim Soon-rye. Meer dan ook probeert Yim een ode te geven aan het leven op het platteland en doet dat doormiddel van huisgemaakte gerechten waarin het proces en de locale, seizoensgebonden, ingrediënten symbool staan voor al het moois en de aandacht die in de metropol verloren is geraakt.

Zonder een echt plot positioneert ‘Little Forest’ zich als een soort Koreaanse Kore-Eda Hirokazu film waarin het dagelijkse leven op een rustige en realistische manier in beeld wordt gebracht. Vooral de seizoensveranderingen en het kalme karakter van de rolprent creëren een hele vredige kijkervaring. De heerlijke, vooral typische, Koreaanse lekkernijen doen verlangen naar het op het oog simpele leven buiten de stad.

‘Little Forest’ weet dan wel een fraaie setting neer te zetten, maar draait wellicht een tikkeltje door in de simpelheid van het plot. Hoewel de acteurs een prima prestatie leveren, zijn de karakters toch een beetje flauw. Een vleugje meer vers gewonnen zout zouden van het smakelijke ‘Little Forest’ een nog groter feestmaal hebben gemaakt.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten