vrijdag 11 mei 2018

Girl in the Sunny Place / Hidamari No Kanojo (2013)

Land: Japan
Regie: Miki Takahiro
Cast: Matsumoto Jun, Ueno Juri, Tamayama Tetsuji, Suda Masaki e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/05/girl-in-sunny-place-hidamari-no-kanojo.html

De eerste ontmoeting tussen Mao (Ueno Juri) en Kosuke (Matsumoto Jun) is op de middelbare school, waar de laatst genoemde het opneemt voor de gepeste Mao. Hun relatie is echter van korte duur wanneer Kosuke naar een andere school vertrekt. Tien jaar, tijdens een business meeting, komen de twee elkaar weer tegen en brandt de vlam nog net zo hard als voorheen. Alles lijkt het liefdeskoppel mee te zitten, maar de mooie Mao draagt toch stiekem een groot geheim met haar mee.

Er zijn talloze Japanse films waarvan het verhaal eerst in boekvorm op de markt is gebracht. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren voor het gelijknamige ‘Girl in the Sunny Place’ kan een verfilming natuurlijk niet uitblijven. Het fantasie-element in de verrassende plottwist leent zich ook perfect voor een Japanse visuele vertaling.

Totdat het geheim van Mao na ruim anderhalf uur eindelijk bovenkomt drijven, fungeert de rolprent als een rasechte romance. De laatste 25 minuten zijn gereserveerd voor de uitwerkingen van de bijzondere plottwist. Was de film nog niet zoetsappig genoeg, dan zorgt de revelatie wel voor de nodige brokken in de keel.

In het oeuvre van regisseur Miki Takahiro prijken vooral romantische manga- en boekverfilmingen en het Japanse ‘Girl in the Sunny Place’ past precies in zijn straatje. Samen met de twee uitstekend spelende hoofdrolspelers weet hij een film neer te zetten waarin liefde op een originele manier weet te overwinnen. Dat ze daar meer dan twee uur voor nodig hebben, is daarentegen wel iets te veel van het goede. Wie echter niet vies is van een romantisch fantasieverhaal zal desondanks zeker aan zijn of haar trekken komen.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten