vrijdag 18 mei 2018

Love You to the Stars and Back (2017)

Land: Filipijnen
Regie: Antoinette Jadaone
Cast: Julia Barretto, Joshua Garcia e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/05/love-you-to-stars-and-back-2017.html

Na het overlijden van haar moeder weet Mika (Julia Barretto) maar moeilijk haar plek te vinden in het nieuwe gezin en besluit ze stiekem een roadtrip te maken. Tijdens een sanitaire stop loopt ze Caloy (Joshua Garcia) tegen het lijf. Na een ongemakkelijke ontmoeting besluit ze de goedgemutste, maar terminaal zieke Caloy een lift te geven. Hoewel hun start behoorlijk stroef is, raken de twee steeds meer gehecht aan elkaar.

‘Love You to the Stars and Back’ lijkt het Filipijnse antwoord te zijn op Josh Boones’ ‘The Fault in Our Stars’. Naast een hint in de titel draait ook deze versie om een jong stel dat eropuit gaat en waarbij een van hen door kanker het leven niet lang meer zeker is. Een komisch liefdesdrama dat zichzelf alleen iets te zielig vindt.

Wie na het schreeuwerige begin blijft zitten wordt slechts spaarzaam verwend met memorabele momenten in een verder weinig vernieuwende rolprent. Pas tegen het einde aan weet vooral de mannelijke hoofdrolspeler Garcia indruk te maken met een realistische emotionele uitstorting die niet van echt te onderscheiden is. Zijn tegenspeelster heeft echter meer moeite om haar personage naar een gelijk niveau te brengen. Voor beide geldt echter dat de personages dieper doorgrond hadden kunnen worden.

Voor een film die weinig vernieuwends brengt blijkt de kleine twee uur een te veel te lange zit te zijn. Het is regisseur Antoinette Jadaone echter wel te prijzen dat, hoewel vooral Caloy duidelijk niet goed in de slappe was zit, het stempel poverty porn niet van toepassing is. Ondanks een serieuze poging om door middel van een gruwelijke ziekte een melodramatisch effect te generen weet de film voor de langste periode niet te boeien. De flauwe grappen en missende chemie maken van ‘Love You to the Stars and Back’ een tegenvaller van formaat.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten