vrijdag 4 november 2016

Kabukichô Love Hotel / Sayonara kabukichô (2014)

Land: Japan
Regie: Ryuichi Arai
Cast: Shota Sometani, Atsuko Maeda, Kaho Minami, Lee Eun-woo e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/11/kabukicho-love-hotel-sayonara-kabukicho.html

Het is nooit saai in Kabukichô, de rosse buurt van Tokyo. Zo ook niet in een van de vele love hotels die de buurt rijk is. Toru (Shota Sometani), ooit werkzaam in een vijf-sterren-hotel, runt met een flinke portie tegenzin het schunnige logement. In zijn functie als manager doorkruist hij de levens van zowel bezoekers als collega’s en iedereen deelt de droom om zijn of haar leven weer in de lift te krijgen.

‘Kabukichô Love Hotel’ toont voor anderhalve dag het reilen en zeilen in een Japans liefdes hotel. Liefde moet hier echter met een korreltje zout genomen worden, want van romantische avondjes blijkt weinig sprake te zijn. Sterker nog, Toru lijkt dagelijks omringt door klanten die de sombere realiteit voor even willen ontwijken.

Niet alleen door het erotisch getinte verhaal, maar zeker ook door de fraaie belichting en handheld camera voelt de film erg intiem aan. Op deze manier waant de kijker zich soms samen met de levendige personages in de dim verlichte kamers. Een positief neveneffect hiervan is dat de personages meer tot leven komen.

Regisseur Ryuichi Arai heeft van ‘Kabukichô Love Hotel’ een boeiende en aantrekkelijke film gemaakt, zonder vulgair over te komen. De hoofdrolspelers komen langzaam tot leven en geven een mooi inkijkje in het bruisende doch tikkeltje depressieve liefdes hotel.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten