vrijdag 11 november 2016

The World of Us / Urideul (2016)

Land: Zuid-Korea
Regie: Yoon Ga-eun
Cast: Choi Soo-in, Seol Hye-in, Lee Seo-yeon e.a

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/11/the-world-of-us-urideul-2016.html

Sun (Choi Soo-in) is een lief, maar eenzaam meisje dat op school wordt buitengesloten. Het tij lijkt voor haar te keren wanneer ze Jia (Seol Hye-in) ontmoet, een leeftijdsgenootje dat net van school veranderd is. Tijdens de vakantie worden de twee beste vriendinnen en voor het eerst kijkt Sun er naar uit om (samen) naar school te gaan. De vriendschap neemt echter een voor Sun verrassende en vervelende wending als Jia steeds meer met Sun’s pesters omgaat.

Het Koreaanse ‘The World of Us’ snijdt een in Zuid-Korea steeds groter wordend, maar vooral ook universeel probleem aan: pesten. Hartverscheurend is het om te zien hoe de onschuldige Sun, die op fenomenale wijze gespeeld wordt door de jonge en onervaren ruwe diamant Choi Soo-in, haar enige vriendinnetje kwijtraakt door dezelfde klasgenootjes die van haar een buitenbeentje maakte.

Het gebrek aan acteerervaring bij de veelal erg jonge cast werkt de film behoorlijk in het voordeel. De film voelt hierdoor namelijk ontzettend oprecht aan. Naast de ongekend getalenteerde en natuurlijk ogende tienjarige Choi, speelt regisseuse Yoon Ga-eun een belangrijke rol in de authenticiteit van dit meelijwekkende drama. Yoon’s unieke talent in het regisseren van kinderen en het feit dat ze als ervaringsdeskundige weet wat er omgaat in het hoofd van een buitengesloten meisje komt schitterend tot uiting in de film.

Yoon’s ‘The World of Us’ is een prachtige film die ook nog eens een belangrijk en universeel probleem aankaart. Het debuut van zowel Choi als Yoon laat daarnaast ook nog eens zien dat de toekomst van de Koreaanse cinema er rooskleurig uitziet. Beide hadden geen betere debuutfilm kunnen uitkiezen dan deze. In één woord: geweldig!


Waardering: 4,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten