vrijdag 14 oktober 2016

Remember You / Nareul itjimarayo (2016)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Yoon-jung
Cast: Jung Woo-sung, Kim Na-heul, Bae Seong-woo e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/10/remember-you-nareul-itjimarayo-2016.html

Na een ernstig auto-ongeluk kan Suk-won (Jung Woo-sung) zich niets meer van de laatste tien jaar herinneren. Zelfs zijn familie en collega’s zijn vreemden voor hem. Wanneer hij uit het ziekenhuis ontslagen wordt ontmoet hij Jin-young (Kim Na-heul). De twee worden worden verliefd en beginnen samen een toekomst te plannen. Echter, langzaam maar zeker krijgt Suk-won zijn geheugen terug.

Onvoorspelbaarheid lijkt niet hoog in het vaandel te staan in dit Koreaanse melodrama. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om het verband te leggen tussen Suk-won en zijn ‘nieuwe’ vlam Jin-young. Gelukkig weet de film nog wel iets over te houden voor het einde waardoor je niet compleet het gevoel hebt de film al eens gezien te hebben.

Toch is de film het kijken best waard. Verdriet en verlies zijn emoties die voor niemand vreemd zijn en komen daardoor op een natuurlijk manier over. Helemaal wanneer de climax bereikt wordt worden de gevoelige snaren ferm aangeslagen. Iets wat elk zelfrespecterend melodrama hoort te doen.

Lee Yoon-jung’s ‘Remember You’ is door de prima en goed uitziende cast een makkelijk wegkijkend melodrama. Het doet wat het moet doen. Niets meer, maar zeker ook niets minder. Weinig vernieuwend, maar perfect kijkvoer voor een vrije zaterdagavond.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten