vrijdag 21 oktober 2016

Dukot (2016)

Land: Filipijnen
Regie: Paul Soriano
Cast: Enrique Gil, Ricky Davao, Shaina Magdayao, Christopher De Leon e.a

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/10/dukot-2016.html


Nadat een groep criminelen de yogastudio van Cathy (Shaina Magdayao) overvallen wordt naast alle cash ook haar jongere broer Carlo (Enrique Gil) meegenomen. De ontvoerders eisen miljoenen peso’s losgeld van Carlo’s vader Charlie (Ricky Davao), een corrupte ambtenaar die thuis de schijn hoog houdt. Als Charlie het geld niet direct kan ophoesten, begint een reeks van angstaanjagende dagen voor de bange Carlo.

Ontvoeringen zijn eerder regelmaat dan uitzondering in de Zuid-Oost Aziatische archipel. Daar speelt dit ontvoeringsdrama handig op in. Sterker nog, de film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Wetende dat dit iedereen zou kunnen overkomen maakt de film extra treurig. De technisch goed uitziende beelden helpen hier zeker aan mee.

Toch weet ‘Dukot’, dat zich laat vertalen tot ontvoering, bij lange na niet het onderste uit de kan te halen. Dit kan met name op het conto van de vader figuur geschreven worden. Zijn haast emotieloze acteerprestatie heeft een averechts effect op de kijker. Dit maakt de film dan weer minder authentiek dan je zou wensen.

Van een in potentie super spannende thriller blijkt na een meeslepende intro niet heel veel meer over. De film weet zich helaas niet te kunnen onderscheiden in een voor de Filipijnen bekend genre. De rolprent weet de intensiteit van het eerste kwartier niet vol te houden en voelt bij vlagen wat teleurstellend aan.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten