vrijdag 24 juni 2016

Thanatos, Drunk / Zui sheng meng si (2015)

Land: Taiwan
Regie: Chang Tso-Chi
Cast: Lee Hong-Chi, Cheng Jen-Shuo, Huang Shang-Ho, Lu Hsueh-Feng e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/06/thanatos-drunk-zui-sheng-meng-si-2015.html


Rat (Lee Hong-Chi) en zijn homoseksuele oudere broer Shanghe (Huang Shang-Ho) wonen aan de rand van de miljoenenstad Taipei. Ze leven een marginaal bestaan en hun aan alcoholverslaafde moeder (Le Hsueh-Feng) maakt het er ook niet makkelijker op. De jongste van de twee werkt op een markt terwijl de oudste het schimmige nachtleven ingezogen wordt wanneer hij als danser in een nachtclub gaat werken. Het wordt helemaal lastig als Shanghe verstikt raakt in een driehoeksaffaire met de gigolo Shua (Cheng Jen-Shuo).

Ellende stapelt zich op in dit Taiwanese realistisch ogende drama van regisseur Chang Tso-Chi. Misschien wel iets te veel. De veelal donkere setting en gebrek aan een echt narratief maakt het volgen val de film soms een opgave op zich. Met honderd minuten voelt de film hierdoor wat aan de lange kant.

De nimmer stilstaande camera zorgt ervoor dat de film bij vlagen de oogleden maar moeilijk open weet te houden. De combinatie van een gebrekkig verhaal en de schokkerige camera zorgt ervoor dat de rolprent een beperkte doelgroep aan spreekt.

Met een rustig tempo, donkere setting en minimale verhaallijn zal 'Thanatos, Drunk' niet door iedereen met open armen ontvangen worden. Fans van de eerder genoemde criteria zullen echter bij verrast zijn met deze titel. Het feit dat regisseur Chang zijn verhaal vertelt met voornamelijk ervaringsloze acteurs, is hoe dan ook te prijzen.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten