vrijdag 20 november 2015

Twinsters (2015)

Land: Zuid-Korea / USA / Frankrijk / UK
Regie: Samantha Futerman / Ryan Miyamoto
Cast: Samantha Futerman, Anaïs Bordier e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/11/twinsters-2015.html

Samantha Futerman is een uit Korea geadopteerde actrice woonachtig in Los Angeles. Nadat ze in een populaire YouTube video van Kevjumba verscheen, ontvangt ze een Facebook-bericht dat haar hele leven zal veranderen. Het bericht is afkomstig van Anaïs Bordier, een in Engeland studerende Franse modestudent. Na het zien van de populaire online video, komt Anaïs, eveneens uit Korea geadopteerd, er namelijk achter dat ze wel heel veel op de Amerikaanse actrice lijkt. Na enige research komen ze erachter dat ze beide ook nog eens op dezelfde dag geboren zijn. Samen twijfelen ze er geen seconden aan dat ze een tweeling zijn. Een ongelofelijke reis volgt waarin de twee elkaar voor het eerst ontmoeten en op zoek gaan naar antwoorden over hun potentiële nieuwe familiesituatie.

Het is bijna niet voor te stellen dat je na ruim 25 jaar van de ene op de andere dag een tweelingzus rijker bent. Toch zijn de wonderen de wereld nog niet uit; dat bewijzen Samantha Futerman and Anaïs Bordier in deze waanzinnige documentaire. Het hele proces van samen toewerken naar dat ene doel: bevestiging van wat al voor waar wordt aangenomen, de eerste ontmoeting en het omgaan met het nieuwe leven, wordt op een schitterende manier gepresenteerd.

Hoogtepunt van deze door crowdfund geld gefinancierde documentaire is de energie en chemie tussen de twee ‘kersverse’ zussen. Beide dames beschikken over een aanstekelijke vorm van humor, maar weten net zo goed te ontroeren om de meest spannende momenten in hun nog relatieve jonge leven. Het duo weet al snel de harten van het publiek te stelen, en gaat daar keurig mee om.

Het moge duidelijk zijn dat ‘Twinsters’ verplichte kost is voor zowel de documentaire liefhebbers, als iedereen met een zwak voor wonderbaarlijke verhalen. Wees voorbereid op een lach en een traan wanneer de lieftallige Sam en Anaïs je bij de hand nemen en je begeleiden door een negentig minuten durende trip met een scala aan welgemeende emoties.


Waardering: 4,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten