vrijdag 13 november 2015

Assassination (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Choi Dong-hoon
Cast: Gianna Jun, Lee Jung-Jae, Ha Jung-Woo, Park Byung-Eun e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/11/assassination-2015.html


Seoul in de jaren 30 van de vorige eeuw. Japan heerst over Korea, maar ondertussen worden er door de Koreaanse nationalisten plannen gesmeed om de Japanse bevelhebber Kawaguchi Mamoru (Park Byung-Eun) te vermoorden. Ahn Ok-yun (Gianna Jun), een gevaarlijke vrouwelijke scherpschutter die in gevangenschap een straf uitzit, wordt gerekruteerd voor de job. Terwijl Ahn Ok-yun en haar kleine team hun missie proberen te volbrengen, komen ze erachter dat ze zelf ook een dodelijk doelwit zijn.

‘Assassination’ is een ware blockbuster in Korea. Met meer dan 12 miljoen (!) bezoekers is het een van de populairste films aller tijden. Naast de sterrencast, kan ook het onderwerp hier aan bijgedragen hebben. Het koloniale verleden c.q. Japanse overheersing staat gekerft in de geschiedenis en heeft diepe impact gehad in de Koreaanse samenleving.

Naast het altijd relevante onderwerp, ziet de film er piekfijn uit. Uitstekend acteerwerk, Gianna Jun is ook hier weer fantastisch, vullen de prachtig geschoten beelden. Toch is niet alles perfect aan dit suspense drama. Zo voelt de film wat lang aan en bij vlagen erg verwarrend; verraad en dubbele agenda’s zijn namelijk aan de orde van de dag.

‘Assassination’ is een fraaie film met een interessante en goed uitziende setting. Visueel is de rolprent een genot om naar te kijken, maar de verwarring en lange speelduur, zo’n 140 minuten, gooien een klein beetje roet in het eten. Gelukkig maken de overtuigende acteurs een hoop goed.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten