vrijdag 12 juni 2015

Villon’s Wife / Viyon no tsuma (2009)

Land: Japan
Regie: Kitchitaro Negishi
Cast: Takako Matsu, Tadanobu Asano, Satoshi Tsumabuki e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/06/villons-wife-viyon-no-tsuma-2009.html


Sachi (Takako Matsu), in het Tokyo net na Tweede Wereldoorlog, is getrouwd met de aan alcohol verslaafde schrijver Otani (Tadanobu Asano). Het gezinnetje heeft het niet breed en op een dag steelt Otani geld uit z’n stamkroeg. Wanneer de kroegbaas en z’n vrouw verhaal komen halen, blijkt dat de dief ook nog eens fikse rekening open heeft staan. De schrijver gaat op de vlucht en het is aan Sachi om de schuld af te lossen. Ze besluit om in de kroeg te gaan werken om het resterende bedrag al werkend af te lossen. Ze bloeit helemaal op in het café, maar met haar relatie gaat het bergafwaarts.

‘Villon’s Wife’ is een Japanse film met typisch Japanse thema’s zoals eer, loyaliteit en zelfmoord. Alle drie deze kwesties worden op prima wijze geëtaleerd door zowel de cameraman als de acteurs. In combinatie met de fraaie na-oorlogse setting, weet de film overtuigend over te komen.

Hoewel de rolprent zware thema’s bezit, gaat de film hier niet te depressief mee om. Opbeurend is de film allerminst, maar omdat deze elementen zo in de Japanse cultuur geworteld zijn, komt de film normaal en authentiek over. Uitblinker in dit drama is de uitstekend acterende Japanse schone Takako Matsu.

‘Villon’s Wife’ is een film waar weinig mis mee is. Het oog wordt verwend op het gebied van zowel de setting, cinematografie als de prachtige Takako. De rolprent voelt authentiek aan, maar is met een kleine twee uur iets aan de lange kant.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten