vrijdag 19 juni 2015

The Great Magician / Daai mo seut si (2011)

Land: China / Hong Kong
Regie: Yee Tung-Shing
Cast: Tony Leung Chiu Wai, Lau Ching-wan, Zhou Xun e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/06/the-great-magician-daai-mo-seut-si-2011.html
In de periode net na de val van de Qing dynastie hebben een aantal krijgsheren de macht in handen. Bully (Lau Ching-wan) is er daar een van. Hij heeft zes vrouwen en zijn oog is gevallen op Yin (Zhou Xun), de potentiële nummer zeven. Ondertussen probeert een groep revolutioneren de krijgsheren te doden en zo de republiek uit te roepen. Om Bully te kidnappen, maken zij gebruik van een illusionist genaamd Chang Hsien (Tony Leung). Chang is, om bepaalde redenen, vooral geïnteresseerd in Yin.

‘The Great Magician’ lijkt in eerste instantie op een visueel spectaculair drama. Hoe langer de film duurt, hoe verder het hier van afwijkt. De rolprent eindigt dan ook als een matige komedie. Ook de op het eerste gezicht fraai uitziende special effects worden er niet beter op. Al moet gezegd worden dat sommige illusies van Chang er wel top uitzien.

Het is jammer dat deze Chinese film steeds minder interessant wordt, want op het eerste gezicht lijkt er veel aandacht aan te zijn besteed. De rolprent is niet echt serieus te nemen en lijkt gemaakt voor een mainstream publiek dat op een simpele manier geëntertaind wil worden. Met grote namen als Lau, Zhou en met name Tony Leung zijn de bioscoopzalen natuurlijk snel gevuld.

‘The Great Magician’ valt eerlijk gezegd erg tegen. Al snel kom je erachter dat je de film niet serieus kunt nemen, waardoor je al anders naar deze Chinese titel kijkt. Hoewel de eerste helft van de film niet eens zo slecht is, zo matig is het tweede deel. Grootheid Tony Leung valt niets te verwijten: hij is op en top charmant en cool als altijd. Leung verdient eigenlijk een beter resultaat. Kortom: ‘The Great Magician’ is een grote teleurstelling.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten