vrijdag 20 juni 2014

Elevator to the Gallows / Shikeidai no erebêtâ (2012)

Land: Japan
Regie: Akira Ogata
Cast: Hiroshi Abe, Kaiko Kitagawa, Michiko Kichise, Tetsuji Tamayama e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/06/elevator-to-gallows-shikeidai-no.html

Om eindelijk samen te kunnen zijn plannen dr. Tokito Takahiko (Hiroshi Abe) en z’n vriendin Mikayo  (Kaiko Kitagawa) een moord op Mikayo’s man, die tevens dr. Tokito’s baas is. De dokter weet in eerste instantie niet al z’n sporen uit te wissen en komt na werktijd terug om alles op te knappen. Wanneer hij het gebouw probeert te verlaten komt hij vast te zitten in de lift. Ondertussen neemt de jonge politieagent Kunie Akagi (Tetsuji Tamayama) wraak op de baas van een lokale bende. Om de gangster niet uit het oog te verliezen maakt hij gebruikt van de auto van de opgesloten dr. Tokito en brengt hem zodoende nog verder in de problemen.

‘Elevator to the Gallows’ kent een alleraardigst plot. Maar een film heeft meer nodig dan alleen een goed verhaal. Mede door het matige acteerwerk, op Abe en Kitagawa na, en wat onrealistische momenten komt het plot niet lekker uit de verf. Je zou verwachten dat je de gehele 110 minuten op het puntje van je stoel zou zitten, maar niets is minder waar. Echte spanning ontbreekt en de benarde liftscènes hadden meer aandacht verdiend.

Op sommige momenten ziet de film er wat amateuristisch uit. Slecht ogende cameraperspectieven in combinatie met weinig overtuigend spelende acteurs komt de film niet ten goede. De personages krijgen weinig diepgang en je leert ze nauwelijks kennen. Het is dan ook lastig om met een karakter mee te leven. De enige die wat sympathie weet te verkrijgen, ondanks dat het zelf geen lieverdje is, is de opgesloten dr. Tokito.

De film kent haar oorsprong in de gelijknamige Franse rolprent uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Wanneer er gekozen wordt voor een remake van een film moet ervoor gezorgd worden dat er niets aan schort. Dat kan helaas niet gezegd worden van Akira Ogata’s vertolking van ‘Elevator to the Gallows’.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten