vrijdag 14 juni 2013

The Classic / Keulraesik (2003)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kwak Jae-young
Cast: Son Ye-jin, Cho Seung-woo, Jo In-seong, Lee Ki-woo, Lee Sang-in, e.a.


 

De vriendinnen Ji-hae (Son Ye-jin) en Su-kyeong (Lee Sang-in) hebben beiden een oogje op Sang-min (Jo In-seong). Zonder dat Su-kyeong weet dat Ji-hae hetzelfde voor hem voelt, vraagt ze of ze hem liefdesbrieven kan sturen in Su-kyeongs naam, omdat ze zelf haar gevoelens niet goed kan uiten. Sang-min valt voor haar brieven, maar ook hij weet, in eerste instantie, niets van de gevoelens van Ji-hae. Tegelijkertijd komt Ji-hae de liefdesgeschiedenis van haar ouders, in de vorm van brieven en een dagboek, tegen. Al snel blijkt dat haar moeder Ju-hie (nogmaals Son) en zij zelf het een en ander gemeen hebben.

Films waarin de hoofdrolspeelster een dubbelrol speelt zijn vaak opvallend. In The Classic is zo’n dergelijke rol weggelegd voor de beeldschone en prachtig acterende Son. Ze speelt zowel een studente in haar eigen tijd, alsmede haar moeder in dier studententijd. Beide personages zijn, ondanks dat hetzelfde gezicht zichtbaar is, goed uit elkaar te houden.

Net als menig andere film die langer dan twee uur duurt, is ook bij The Classic het tweede uur veel beter dan het eerste. Het duurt te lang voordat je in het verhaal gezogen wordt en daarom lijkt de film te lang te duren. Een verkorting van het eerste uur zou zeker een positief verschil maken.

Laat de lengte, en het mindere begin, je echter niet afschrikken. The Classic is een fraai Koreaans drama. Het mindere begin wordt ruimschoots goed gemaakt door het sterke en ontroerende tweede uur. De soundtrack is zowaar net zo mooi als de beeldige Son en behoort dus tot een van de hoogtepunten uit de film. The Classic heeft weinig echt slechte punten, maar steekt ook nergens, een uitzondering daargelaten, met kop en schouders over alle andere drama’s uit. Een ruime voldoende is hierdoor op z’n plaats.

 
Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten