vrijdag 21 juni 2013

Fallen Angels / Duo luo tian shi (1995)

Land: Hong Kong
Regie: Wong Kar Wai
Cast: Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro, Charlie Yeung, e.a.




Wong Chi-ming (Leon Lai) is een huurmoordenaar die, samen met zjin partner-in-crime (Michelle Reis), zonder blikken of blozen zijn doel uitschakelt. De twee zijn al drie jaar partners, maar zien elkaar vrij weinig. Na drie jaar vindt Chi-ming het welletjes en wil hij stoppen. Tegelijkertijd wordt de stomme He Zhiwu (Takeshi Kaneshiro) gevolgd. Hij breekt ‘s nachts winkels in en verkoopt ter plaatse hun goederen.


Wong Kar Wai's Chungking Express zou origineel uit drie verhalen bestaan. Uiteindelijk had hij genoeg aan de twee die we nu kennen; Fallen Angels zou het weggelaten derde deel zijn. Het is al snel duidelijk dat Wong Chungking Express nog in gedachte had toen hij deze rolprent schoot.

De visuele stijl doet meteen denken aan zijn spirituele voorganger en is ook kenmerkend voor Wong's stijl. De film doet, door de constant uit hand gefilmde shots, zeer chaotisch aan. Het beeld staat vrijwel nooit compleet stil. Voeg hier de kenmerkende geel/groenige gloed over en je waant je net in het hectische Hong Kongse nachtleven.

Door deze enorme chaos is het lastig om het verhaal te blijven volgen. De verschillende personages worden nogal door elkaar gehusseld waardoor de verwarring soms compleet is. En dat is jammer. De stijl van Wong is uniek en gekoppeld met een goed verhaal levert dat absolute topfilms. Helaas is dat bij Fallen Angels niet het geval. De film is geweldig om naar te kijken, maar het verwarrende verhaal doet de film te veel inleveren.



Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten