vrijdag 1 februari 2013

Crazy Waiting / Kidarida Michyeo (2008)

Land: Zuid-Korea
Regie: Ryoo Seung-jin
Cast: Han Yeo-reum, Son Tae-yeong, Jang Geun-suk, Jang Hie-jing, Danny Ahn.

De relaties van vier Koreaanse stellen worden op de proef gesteld doordat de jongens voor twee jaar het leger in gaan om hun verplichte dienstplicht in te lossen. Elk stel worstelt met haar eigen problemen en de onzekerheid of de relatie stand blijft houden slaat toe.

Crazy Waiting is een romantische komedie die noch echt romantisch noch echt komisch wordt. De film schakelt van het ene stel naar het andere en mist een overkoepelend verhaal om de relaties aan elkaar te linken. Dit maakt het lastig om te volgen.

Bij vlagen is dit werk van regisseur Ryoo Seung-jin verwarrend en tegelijkertijd oninteressant. Tel daarbij op dat de hele film veel te langdradig aanvoelt. De 108 minuten die voor deze rolprent gereserveerd staan hadden makkelijk tot 90 gereduceerd kunnen worden.

Laten we er niet omheen draaien. De enige reden waarom Crazy Waiting de aandacht verdient, is de wonderschone Han Yeo-reum. Deze talentvolle actrice schitterde drie jaar eerder in Kim Ki-duk’s Hwal (The Bow) en speelt maar in een handjevol films. Een kans om haar in actie te zien moet dus niet verspeeld worden.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten