vrijdag 18 november 2022

What Happened to Mr. Cha? / Cha In-pyo (2021)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Dong-kyu
Cast: Cha In-pyo, Song Jae-ryong, Jo Han-joon e.a.

Ooit een gevierd acteur in films en tv-series, maar nu worstelt Cha In-pyo om relevant te blijven. Wanneer hij door een aaneenschakeling van gebeurtenissen ligt hij naakt onder het puin van een ingestort schoolgebouw. Constant denkend aan zijn reputatie doet hij er alles aan om zelfs voor de noodtroepen verborgen te blijven. Aan z’n manager de haast onmogelijke taak hem ongezien van het terrein te escorteren.

‘What Happend to Mr. Cha?’, in het Koreaans simpel getiteld ‘Cha In-pyo’, is een fictieve film waarin de echte Cha In-pyo een parodie  op zichzelf speelt. Deze exclusieve Netflix-film is ook het debuut van regisseur Kim Dong-kyu, die ook verantwoordelijk is voor het script.

De film is een aaneenrijging van toevalligheden waarin de hoofdrolspeler van het ene probleem in het andere rolt en doet dat in een dermate ongeloofwaardigheid dat de rolprent aanstekelijk leuk maakt. Deze parodie-komedie neemt zichzelf totaal niet serieus en weet met wat flauwe humor de lachers veelvuldig voor zich te winden. Dat het teert op één trucje wordt op den duur wellicht wat eentonig, maar het algemene entertainment gehalte voert toch de boventoon.

Cha In-pyo, de echte, zet een parodie van zichzelf, en menig andere beroemdheid, neer en toont lef om zichzelf op het scherm behoorlijk belachelijk te maken. De komedie probeert de beroemdheidcultuur op de hak te nemen, maar lijkt er alleen lichtelijk tegenaan te schuren. ‘What Happened to Mr. Cha?’ is toch vooral een aanstekelijke film zonder al te veel moeilijke lagen.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten