vrijdag 11 november 2022

Don’t Go Breaking My Heart / Daan san nam nui (2011)

Land: Hongkong
Regie: Johnnie To, Wai Ka-fai
Cast: Louis Khoo, Daniel Wu, Gao Yuanyuan e.a.

Nadat haar relatie op de klippen loopt, geeft Chi-yan (Gao Yuanyuan) de drankverzameling én zeldzame huisdierkikker aan een willekeurige man die haar net daarvoor behoeden voor lelijk auto-ongeluk. Geroerd door haar geste weet Kevin (Daniel Wu), een inspiratieloze architect, zijn liefde voor z’n werk weer te hervinden. Ze spreken af elkaar een week later weer te zien. In diezelfde week ontmoet ze Sean (Louis Koo) die ze vanuit haar bureau in het tegenoverstaande kantoorgebouw kan zien. De twee groeien dichter naar elkaar toe en door alle vlinder in haar buik vergeet ze al snel haar afspraak met Kevin.

Johnnie To staat vooral bekend als regisseur van het zwaardere actie en thriller werk, maar de Hongkongse filmmaker is ook niet vies van een ouderwetse romcom. ‘Don’t Go Breaking My Heart’, zoals de titel al doet vermoeden, valt in die laatste categorie. En met Louis Koo, Daniel Wu en Gao Yuanyuan heeft de film ook nog eens een supersterren cast.

Mocht je na het lezen van de synopsis denken dat ‘Don’t Go Breaking My Heart’ een simpel, zoetsappige driehoeksverhouding-romcom is, dan heb je het niet helemaal mis. Het behoorlijk voorspelbare en niet al te sterke verhaal doet echter weinig af aan het kijkplezier. Het wat mindere romantisch deel wordt voldoende gecompenseerd door de komische momenten in de film. Vooral Gao Yuanyuan is charmant en de chemie tussen haar en met name Daniel Wu spat van het beeld af.

‘Don’t Go Breaking My Heart’ is absoluut geen hartenbreker, maar gewoon een fijne romcom met personages die soms in je hart wilt sluiten en soms achter het behang wil plakken. De film valt veelvuldig in clichés, maar storend is het zelden. De kijker weet waar het aan begint en door de ontwikkeling van de personages, zowel positief als negatief, is wegkijken steeds lastiger.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten