vrijdag 29 juli 2022

The Maid / Sao-lab-chai (2020)

Land: Thailand
Regie: Lee Thongkham
Cast: Ploy Sornarin, Kannaporn Puangtong, Savika Chaiyadej, Theerapat Sajakul, Keetapat Pongrue e.a.

Het lijkt te spoken in het huis van de welgestelde Uma (Savika Chaiyadej) en haar man Nirach (Theerapat Sajakul) en de ene naar de andere huishoudster houdt het voor gezien. De nieuwe vacature wordt echter snel gevuld door Joy (Ploy Sornarin). Ook zij ontkomt niet aan de griezelbeelden die rondvliegen in het statige landhuis. Na het zien van een oude foto komt ze tot de ontdekking dat er wellicht meer schuilt achter de mysterieuze verdwijning van de familie’s eerste dienstmeid.

Wat begint als een horrorfilm vol met klassieke jumpscares, verandert in het derde van drie hoofdstukken in een rasechte slasher. Dat inspiratie duidelijk uit andere films is gehaald, is geen niet eens zo erg. Jammer is dat de film niet het intrigerende eerste deel weet vast te houden en de kijker wat onbevredigend achterlaat wanneer de aftiteling loopt.

Het plot, hoewel basic, is niet eens zo slecht. De film springt te veel van de hak op de tak waardoor de personages nauwelijks ruimte krijgen om zich enigszins te ontwikkelen. In plaats daarvan zijn het pure clichématige karikaturen. Alleen Joy krijgt wat meer context toebedeeld, maar ook haar persoonlijke verhaal blijft flinterdun.

Regisseur Lee Thongkham mag dan verhaaltechnisch niet helemaal overtuigen, een goede sfeer neerzetten gaat hem een stuk beter af. De film ziet er keurig uit en de ietwat clichématige horror-elementen doen ook hun werk. De film kijkt makkelijk weg, maar vliegt in de derde akte te erg uit de bocht om met een voldoende weg te komen.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten