vrijdag 8 juli 2022

Story of Dinda: Second Chance of Happiness (2021)

Land: Indonesië
Regie: Ginanti Rona
Cast: Aurélie Moeremans, Abimana Aryasatya, Ardhito Pramono, Cantika Abigail e.a.

Tijdens een avondje uit om te vieren dat haar beste vriendin een promotie heeft behaald, ontmoet Dinda (Aurélie Moeremans) de getrouwde Pram (Abimana Aryasatya). Dinda zit hem een jaloerse vriend opgescheept, terwijl Pram maar moeilijk kan communiceren met zijn vrouw. De twee vinden soelaas bij elkaar, al maakt dat het een en ander er niet gemakkelijker op.

‘Story of Dinda: Second Chance of Happiness’ is een directe opvolger van ‘The Story of Kale: When Somebody’s in Love’, wat weer een spinoff is van ‘One Day We’ll Talk About Today’. Volgt u het nog? Gelukkig is deze één uur durende rolprent ook op zichzelf prima te zien zonder ook maar ooit van de andere twee titels gehoord te hebben.

De film is een liefdesdrama, waarbij het eindresultaat al in de aller eerste scene vast staat. Wat rest is een mentale worsteling waarin de goede en slechte momenten uit Dinda’s relatie met de jaloerse Kale tegen elkaar worden weggestreept. Er heerst een bepaalde kalmte over de film dat geheel toegeschreven kan worden aan Aryasatya. Deze op het oog op-en-top gentlemen-like acteur straalt rust uit. Iets dat ook afstraalt op zijn eveneens prima spelende tegenspeelster.

Met een duidelijk vrouwelijk standpunt weet ‘Story of Dinda’, met haar korte tijdsbestek van een klein uur, al een stuk interessanter te zijn dan de film waar de film haar oorsprong in kent. Ook hier ziet alles er weer keurig uit en Aryasatya’s kalmte werkt haast mediterend. Toch blijft de film ook hier iets te veel hangen en had een tikkeltje meer uitdaging de film geen windeieren gelegd.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten