vrijdag 15 juli 2022

Special Delivery / Teuksong (2022)

Land: Zuid-Korea
Regie: Park Dae-min
Cast: Park So-dam, Song Sae-byeok, Kim Eui-sung, Jung Hyeon-jun, Yeon Woo-jin, Yeom Hye-ran e.a.

Eun-ha (Park So-dam) werkt voor een bedrijf dat ritjes regelt voor alles en iedereen dat niet met de gewone taxi mee kan. Met haar 100% succes rating is ze een geliefde chauffeuse voor mensen die stiekem naar het buitenland willen vluchten. Zo ook haar client Doo-shik (Yeon Woo-jin), die in een groot nationaal gokschandaal verwikkeld is. Als de pick-up niet helemaal volgens plan verloopt zit Eun-ha met Doo-shik’s zoon Seo-won (Jung Hyeon-jun) opgescheept die een sleutel bij zich heeft voor een bomvolle bankrekening. Met een corrupte politiechef (Yeom Hye-ran) op Eun-ha’s hielen probeert de razendsnelle chauffeuse haar opdracht toch nog met succes af te ronden.

‘Special Delivery’ lijkt op het eerste gezicht het Koreaanse antwoord op ‘Baby Driver’. In beide films racen jonge chauffeurs met een rotvaart door de drukke stadse straten in de criminele onderwereld. Met Park So-dam, bekend van ‘Parasite’, in de hoofdrol, heeft de film direct een geweldig uithangbord.

Films waarin autoraces het gros van het verhaal bevatten, staan of vallen bij het executie van razendsnelle actie. Wat dat betreft zit het wel snor. Park lijkt de auto als geen ander onder controle te hebben en de talloze achtervolgingen in te kleine steegjes zien er spectaculair uit. Dat de film verder wat makkelijk over bepaalde verhaalkeuzes heen stapt, wordt dan ook al snel vergeven.

‘Special Delivery’ is een film dat lekker vlotjes wegkijkt en zichzelf ook niet al te serieus neemt. Park vervult haar hoofdrol met verve en ook de jagende badboy Yeom is prima gecast. Echt heel speciaal wordt niet, maar ‘Special Delivery’ is de 104 minuten meer dan waard.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten