vrijdag 22 juli 2022

Love Like the Falling Petals / Sakura no yona boku no koibito (2022)

Land: Japan
Regie: Fukagawa Yoshihiro
Cast: Nakajima Kento, Matsumoto Honoka, Nagatama Kento e.a.

Haruto (Nakajima Kento) droomt ervan om fotograaf te worden en is voornamelijk gefascineerd door de jaarlijkse bloeseming van de typisch Japanse kersenbloesem. Hij valt als een blok voor zijn kapster Misaki (Matsumoto Honoka), die hem per ongeluk zijn oorlel afknipt. Als ‘tegenprestatie’ stemt ze ermee in om met Haruto op date te gaan. Nadat de vonk ook bij haar overslaat, slaat het noodlot toe en maakt een ernstige ziekte een einde aan het liefdessprookje.

‘Love Like the Falling Petals’ is een exclusieve Netflix titel dat wereldwijd op dezelfde dag op de streamingdienst in premiere ging. Dat Japan wel raad weet melodramatische tranentrekkers bewijst deze emotionele prent andermaal.

Dat de film niet voor iedereen weggelegd is, staat met dit genre op voorhand al vast. Voor hen die niet vies zijn van een emotionele achtbaan en een zwak hebben voor tedere, ware liefdesverhalen zullen smullen van deze aangrijpende rolprent. Het is zeker niet de eerste keer in de Japanse cinema dat een vreselijke en zeldzame roet in het eten gooit voor een pril liefdeskoppel. Toch voelt dit verhaal, hoe onwaarschijnlijk ook, echt aan en de chemie tussen Haruto en Misaki spat van het scherm.

Regisseur Fukagawa Yoshihiro weet de film goed op te bouwen en grijpt de allereerste scene aan om de rest van het verhaal naar toe te laten werken, maar zonder alles al te verklappen. In een rustig tempo ontvouwt zich een interessante relatie waar de kijker al snel geïnvesteerd in voelt. ‘Love Like the Falling Petals’ is net als de kersenbloem, mooi, romantisch en typisch Japans.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten