vrijdag 28 februari 2020

Love for Sale 2 (2019)

Land: Indonesië
Regie: Andibachtiar Yusuf
Cast: Della Dartyan, Adipati Dolken, Ratna Riantiarno e.a.

 https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/02/love-for-sale-2-2019.html
Om zijn moeder eindelijk te doen laten stoppen met haar tevergeefse matchmaking praktijken, besluit Ican (Adipati Dolken) de hulp in te roepen van LOVE Inc., een app waarin een zogenaamde vriend of vriendin tijdelijk gehuurd kan worden. Uit de koker rolt Arini (Della Dartyan), een prachtige dame die precies in het profiel van Ican’s moeder past. Ican’s truc lijkt te werken, maar hoe langer de leugen duurt, hoe meer zijn ware gevoel voor haar toeneemt.

Na het succes van ‘Love for Sale’ uit 2018 kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Niet de uiterst nonchalante, maar daardoor juist charmante mannelijke hoofdrolspeler van vorig jaar Gading Marten, maar zijn knappe tegenspeelster Dartyan werd door regisseur Andibachtiar Yusuf opgetrommeld om wederom deel te nemen. Veel wat het eerste deel interessant maakte, is echter ook thuis gelaten.

Het eerste deel kenmerkte zich door de fraaie ontwikkeling van Richard, iets wat diens vervolg compleet laakt. De personages voelen erg zielloos aan en raken direct in de vergetelheid. De film komt daarnaast bijzonder langzaam op gang en slaat de plank eigenlijk volledig mis door te veel nadruk te leggen op oninteressante bijzaken en nog safer te spelen dan zijn voorganger. Het taboe-berustende onderwerp maakt plaats voor een saaie familiedynamiek, louter voor een Indonesisch publiek.

‘Love for Sale 2’ voelt als een gehaast project zonder originaliteit dat simpel probeert te cashen op de relatief goede naam van het eerste deel. Gestript van alles dat het origineel aangenaam maakte, blijft eigenlijk alleen Dartyan als lichtpuntje over; niet genoeg om een swipe naar rechts te rechtvaardigen.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten