vrijdag 22 februari 2019

Love For Sale (2018)

Land: Indonesië
Regie: Andibachtiar Yusuf
Cast: Gading Marten, Della Dartyan e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/02/love-for-sale-2018.html De wat norse 41-jarige Richard (Gading Marten) is een echte bachelor en houdt er een dito levensstijl op na. Als een van zijn vrienden gaat trouwen bluft hij dat hij een +1 zal meebrengen. Om deze weddenschap niet te verliezen, downloadt hij een app waar je voor een bepaalde periode een vriendin kan huren. Het is de knappe, veel jongere Arini (Della Dartyan) die door LOVE INC. wordt geselecteerd. Onderdeel van de deal is dat Richard de gehele periode van 45 dagen met zijn nieuwbakken vriendin moet doorbrengen. De twee groeien steeds dichter naar elkaar toe en de vraag rijst of liefde daadwerkelijk te koop is.

Steeds vaker zoeken mensen online naar liefde, in de breedste zin van het woord. De apps en websites vliegen je om de oren en er is voor iedereen wat wils. ‘Love For Sale’ is een eigentijdse romance met een voor in Indonesië tamelijk taboe onderwerp, waar een hoop mensen zich stiekem goed in kunnen herkennen.

Meer nog dan louter inspelen op het taboe-berustende onderwerp, weet regisseur Andibachtiar Yusuf een aardige ontwikkeling voor zijn hoofdpersonage te portretteren. Van stugge baas, naar gevoelig liefdevol persoon; van einzelgänger tot iemand die oprecht zijn leven wil delen. Daarbij speelt hoofdrolspeler Marten zijn personage met een bepaalde nonchalance die precies bij de sfeer van het verhaal past.

‘Love For Sale’ is een komische rolprent die op sommige momenten ook weet te ontroeren. De film komt wat langzaam op gang maar ontwikkelt zich daarna gestaag. Ook visueel ziet de film er prima uit en ook de muziek is dik in orde. Vooral de emotioneel geladen scenes klinken bijzonder fraai. Voor een ruim 100 minuten durende prent gebeurt er echter wat aan de weinige kant waardoor regisseur Yusuf, ondanks het gewaagde topic, toch wat op safe lijkt te spelen.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten