vrijdag 21 februari 2020

High Society / Sangryu sahoe (2018)

Land: Zuid-Korea
Regie: Byun Hyuk
Cast: Park Hae-il, Soo Ae, Yoon Je-moon, Ra Mi-ran, Lee Jin-wook e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/02/high-society-sangryu-sahoe-2018.html
Economieprofessor Jang Tae-joon (Park Hae-il) en kunstcurator Oh Soo-yeon (Soo Ae) hebben eigenlijk niets te klagen, maar bruisen van de ambitie. Tae-joon krijgt de kans om een hoge politieke post te bemachtigen, terwijl Soo-yeon aast op de stoel van haar baas. Er komt echter meer bij kijken dan goed zijn in je werk, waar beide geslepen carrièretijgers al snel achterkomen; eenmaal in de hogere kringen van de samenleving zijn er maar weinig mensen echt te vertrouwen.

In een land waar status, aanzien en sociale hiërarchie de basis van de samenleving vormen, lijkt het Koreaanse ‘High Society’ niet eens zo’n vergezocht verhaal. De sociale satire laat een beeld zien van de Koreaanse upper class dat we kennen uit menig Koreaanse film. Dit gevoel van herkenning blijft eigenlijk de gehele film kleven.

Bij een film waarin het hogere segment ter sprake komt mag een gelikt uiterlijk verwacht worden. Wat dat betreft lost het de verwachtingen prima in. De weelderige decors en dure locaties vullen het verhaal uitstekend aan. Maar met alleen mooie plaatjes red je het lang niet altijd. Het grootste probleem zit hem in de chemie van de hoofdrolspelers én een uiterst gehaast en onbevredigend einde. Een ruim vijf minuten durende, bizarre seksscène halverwege doet de wenkbrauwen andermaal fronsen.

Het lukt ‘High Society’ niet om zich écht te onderscheiden. Heel vervelend is de film overigens ook niet, maar aan originaliteit scoort de rolprent geen hoge cijfers. De fijne visuele stijl en productiedesign verhullen een dertien-in-een-dozijn concept en dito uitvoering.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten