vrijdag 7 februari 2020

Gone With the Light / Bei guang zhua zou de ren (2019)

Land: China
Regie: Dong Runnian
Cast: Huang Bo, Wang Luodan, Tan Zhuo, Bai Ke e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/02/gone-with-light-bei-guang-zhua-zou-de.html
Uit het niets verdwijnen er over de hele wereld plotsklaps mensen na het verschijnen van een mysterieus wit licht. Niemand weet waar het licht vandaan komt of waar de personen in kwestie naartoe worden getransporteerd. De overblijvers op aarde hebben zo hun eigen theorieën en vermoeden dat ware liefde een rol speelt, wat voor veel koppels tot flinke spanningen leidt.

‘Gone With the Light’ is Chinees drama dat een interessant vraagstuk over liefde opgooit aan de hand van een simpel sci-fi element. Het mysterieuze licht hangt als een groot vangnet over de film, maar schittert regelmatig meer door afwezigheid. In plaats daarvan duikt de film in de persoonlijke relaties en psyche van een viertal hoofdpersonages.

De vier hoofdrolspelers vertolken een drietal verhaallijnen die simultaan door elkaar heenlopen. Het siert de debuterende regisseur Dong Runnian, die tevens als schrijver op de aftiteling staat, dat hij zijn personages slechts sober laat kruisen. Clichés worden zo vakkundig vermeden en sterren komen nog beter uit de verf.

‘Dong’s sci-fi drama is een boeiend concept dat verrassend goed uitpakt. Huang Bo en de zijne overtuigen en de film voelt door de verschillende verhaallijnen gevarieerd aan. Antwoorden blijven uit, maar zorgen dat de nadruk juist op het menselijk en het aardse hier en nu liggen. ‘Gone With the Light’ is een fijn en integer debuut.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten